1. |
Фесенко О.Г. Вивчення особливостей м'ясних якостей свиней різного напрямку продуктивності залежно від методу їх розведення і забійної маси: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.01 / О.Г. Фесенко ; УААН. Ін-т свинарства ім. О.В.Квасницького. — Полтава, 2005. — 19 с. — укp.Вперше в Україні у порівняльному аспекті вивчено продуктивні якості та біологічні особливості шести генотипів свиней, вирощених з застосуванням різних методів розведення (чистопородного, схерщування та породно-лінійної гібридизації). Одержано нові дані щодо продуктивності свиноматок, закономірності формування м'язової тканини тварин, перетравності поживних речовин корму, впливу генотипових і фенотипових факторів на показники м'ясної продуктивності. Встановлено кореляційні зв'язки між відгодівельними, забійними, м'ясними та інтер'єрними показниками. Виявлено, що свині м'ясних генотипів за чистопородного розведення переважали за більшістю показників інші породи, а помісі і гібриди за їх участю у разі відгодівлі до 100 та 125-ти кг живої маси перевищували показники чистопородних тварин за інтенсивністю росту на 3 - 23 та 2 - 19 днів, за виходом м'яса в туші - на 1,2 - 2,9 % та 1,2 - 3,2 %. Обгрунтовано доцільність відгодівлі свиней до вищих вагових кондицій залежно від генотипу. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: П65-455.46 + Шифр НБУВ: РА335789
Рубрики:
|